Wat is Bitvavo en waarom zou je het gebruiken?

Bitvavo is een van de bekendste cryptobeurzen van Nederland. Het platform is in 2017 opgericht en heeft sindsdien veel aan populariteit gewonnen. Maar wat maakt Bitvavo zo speciaal? Nou, het platform biedt meer dan 50 verschillende cryptocurrencies aan waarin je kunt handelen, waaronder de bekende Bitcoin en Ethereum, maar ook kleinere coins zoals polygon.

Bitvavo maakt het mogelijk om op een eenvoudige en veilige manier te handelen in cryptocurrency. Het platform heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt verschillende betaalmethoden aan, waaronder iDeal. Bovendien zijn de fees op Bitvavo relatief laag, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor zowel beginnende als ervaren handelaren.

Maar voordat we verder ingaan op het handelen in cryptocurrency op Bitvavo, laten we eerst even kijken wat cryptocurrency eigenlijk is. Cryptocurrency, of digitale valuta, is een vorm van digitaal geld die gebruik maakt van cryptografie om transacties te beveiligen. Het unieke aan cryptocurrency is dat het niet centraal wordt beheerd, zoals traditionele valuta’s dat wel zijn.

Hoe start je met handelen in cryptocurrency op bitvavo

Aanmaken van een account

Het eerste wat je moet doen om te kunnen handelen op Bitvavo, is een account aanmaken. Dit is gelukkig heel eenvoudig. Je vult je naam en e-mailadres in, kiest een wachtwoord en accepteert de algemene voorwaarden. Daarna ontvang je een verificatie-e-mail en na het klikken op de link in deze e-mail, is je account geactiveerd.

Voordat je kunt beginnen met handelen, moet je nog wel even je account verifiëren. Dit doe je door een kopie van je identiteitsbewijs te uploaden. Nadat Bitvavo je identiteit heeft geverifieerd, kun je geld storten op je account en beginnen met handelen.

Storten van geld

Het storten van geld op Bitvavo is eenvoudig en kan op verschillende manieren. De meest gebruikte methode is via iDeal, maar je kunt ook geld storten via een bankoverschrijving of creditcard. Het minimumbedrag dat je kunt storten is 1 euro.

Het is belangrijk om te weten dat het geld dat je stort op Bitvavo, wordt omgezet in eurotegoed. Met dit eurotegoed kun je vervolgens cryptocurrency kopen, zoals bijvoorbeeld Polygon of Quant. Het is dus niet zo dat je direct euro’s inruilt voor cryptocurrency.

Een kijkje in de wereld van cryptocurrency handelen

Kiezen van de juiste cryptocurrency

Als beginner in de wereld van cryptocurrency kan het lastig zijn om te bepalen in welke coin je wilt investeren. Er zijn immers zoveel verschillende coins om uit te kiezen. Een populaire coin is bijvoorbeeld Polygon.

Polygon is een schaalbaarheidsoplossing voor Ethereum. Het stelt ontwikkelaars in staat om dApps te ontwikkelen die snel en goedkoop zijn. Polygon heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen vanwege zijn potentieel om de problemen van Ethereum op te lossen.

Maar er zijn natuurlijk ook andere coins die interessant kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld Quant. Quant is een project dat gericht is op het verbinden van verschillende blockchain-netwerken. De Quant prijs op Bitvavo kan fluctueren, maar het project heeft veel potentieel.

Analyseren van de markt

Het is belangrijk om de markt te analyseren voordat je gaat handelen in cryptocurrency. Je wilt natuurlijk niet investeren in een coin die net een enorme daling heeft gehad, of die overgewaardeerd is. Het analyseren van de markt kan lastig zijn, maar gelukkig zijn er tools die je hierbij kunnen helpen.

Een van deze tools is de grafiekfunctie op Bitvavo. Deze functie laat je de prijshistorie van een bepaalde coin zien, zoals bijvoorbeeld de Quant prijs op Bitvavo. Door deze grafieken te bestuderen, kun je trends en patronen ontdekken die je kunnen helpen bij je handelsbeslissingen.

Praktische tips voor het handelen op bitvavo

Wanneer je begint met handelen in cryptocurrency, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Ten eerste, investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen. De markt voor cryptocurrency is zeer volatiel en de prijzen kunnen snel veranderen.

Ten tweede, doe altijd je eigen onderzoek. Rely niet alleen op de meningen van anderen, maar probeer zelf ook te begrijpen wat de waarde van een coin is. Lees bijvoorbeeld het whitepaper van de coin, of kijk naar de ontwikkelingen in de markt.

En ten derde, wees geduldig. Het kan verleidelijk zijn om snel winst te willen maken, maar in de wereld van cryptocurrency is geduld vaak een schone zaak. Het kan soms even duren voordat je resultaten ziet, maar geef niet op en blijf leren.

Veelgemaakte fouten vermijden bij het handelen in cryptocurrency

Als nieuwe handelaar kun je gemakkelijk fouten maken. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld het kopen van een coin simpelweg omdat de prijs laag is. Maar een lage prijs betekent niet automatisch dat een coin een goede investering is. Het is belangrijk om naar meer te kijken dan alleen de prijs.

Een andere veelgemaakte fout is het niet diversifiëren van je portfolio. Als je al je geld in één coin steekt, loop je een groot risico. Als die ene coin daalt in waarde, verlies je veel geld. Het is daarom verstandig om je investeringen te spreiden over meerdere coins.

Op weg naar succesvol handelen op bitvavo

Handelen in cryptocurrency kan een spannende en potentieel winstgevende activiteit zijn. Met platforms zoals Bitvavo is het makkelijker dan ooit om te beginnen met handelen. Maar vergeet niet dat er ook risico’s aan verbonden zijn. Doe altijd je eigen onderzoek, wees geduldig, en investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen.

Of je nu kiest voor Polygon, Quant, of een van de vele andere coins op Bitvavo, het belangrijkste is dat je een strategie hebt en je aan die strategie houdt. Happy trading!