Auto nodig? Huur er een!

Onze steden worden steeds voller als het gaat om verkeer. Ik woon zelf in de Randstad en maak dagelijks mee hoe een dik lint aan auto’s elke dag Den Haag probeert in te komen. Langzaam de stad in waar je voor elk stoplicht een lange rij auto’s aantreft. Ben je eenmaal in de stad, dan moet je je auto nog ergens kwijt. En met die overvolle straten is dat vaak flink zoeken. Nu is het natuurlijk wel zo dat de auto soms echt onmisbaar is. Een auto is handig, je bent snel voor de deur van waar je moet zijn en je kunt er spullen mee vervoeren. Een auto is soms best handig. Maar heb je echt altijd een auto nodig? Of pak je slechts een paar keer per week de auto of misschien zelfs maar een paar keer per maand? Staat jouw auto het merendeel voor de deur stof te happen? Dan is er misschien wel een andere, goedkopere en milieuvriendelijkere oplossing voor jou: een auto huren. Nu hoor ik je denken: o nee, dat is veel te veel gedoe. En dat was het vroeger ook, maar die tijden zijn voorbij. Een auto huren voor een dag of zelfs een auto huren per uur kan nu heel eenvoudig.

Hoe werkt het?

Zoals gezegd is een auto huren niet meer zo moeilijk. Het kan allemaal met een app. Je meldt je eerst aan, daarna reserveer je de auto op het door jou gewenste tijdstip. Vervolgens open je de auto met de app, pakt de boordcomputer uit het dashboardkastje en voer je de pincode in. Dan heb je de sleutel in handen en kun je wegrijden. Heb je de auto niet meer nodig, dan zet je hem op zijn eigen vaste locatie, zet de sleutel terug in de boordcomputer en sluit je weer af met de app. Dit levert jou heel veel op. Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van de auto of over verzekeringen. En zelfs niet over pech want pechhulp is ook beschikbaar. Je rijdt wanneer jij dat wilt in een type auto die op dat moment passend voor je is.

Een nieuwe manier van rijden

Als meer mensen gebruik gaan maken van deze mogelijkheid dan neemt het aantal auto’s af en komt er uiteindelijk meer ruimte op straat. Je bent uiteindelijk goedkoper uit en je draagt bij aan een beter milieu. Dus google eens op huur auto Den Haag en probeer het uit. Je wilt vast al snel niets anders meer.